NCC bygger nya bostäder på uppdrag av Familjebostäder

Bygg- och fastighetsföretaget NCC bygger nu 126 nya bostäder i Älvsjöstaden söder om Stockholm. Detta på uppdrag av Familjebostäder, uppger NCC i ett pressmeddelande.

Det tidigare fabriks- och industriområdet Älvsjöstaden får ytterligare 126 bostäder, som ska byggas av NCC. Detta uppger företaget i ett pressmeddelande. Bostäderna kommer att bestå av 126 hyreslägenheter, varav sex LSS-lägenheter. Byggstart sker i augusti 2021 och beräknas vara inflyttningsklara under 2023. Detta är det tredje projektet av NCC och Familjebostäder i området:  2019 startade projekt ”Kabelverket 17” med 129 hyresrättslägenheter, och under 2020 startade projektet ”Jordkabeln” med 144 hyresrättslägenheter.

”Största stadsutvecklingsområde”

”Älvsjöstaden är Familjebostäders största stadsutvecklingsområde. I närheten av Kämpetorpsskolan och ekbacken börjar vi nu bygga kvarteret Kabelverket 19 med ytterligare 126 lägenheter. I hela Älvsjöstaden bygger vi in mobilitetstjänster som underlättar för våra hyresgäster att leva enkelt utan bil. Närheten till pendeltåget underlättar också”, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, Familjebostäder, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna kommer variera i storlek med 1-5 rum och kök, samt med balkong och uteplats.

”Tack vare ett nära samarbete har vi lyckats optimera och skapa en kostnadseffektiv produkt där vi på ett lyckosamt sätt har reducerat kostnader som nu tillämpats i samtliga kvarter. Vi ser nu fram emot vårt tredje projekt med Familjebostäder i Älvsjöstaden och att fortsätta bygga bostäder i denna nya och hållbara stadsdel”, säger säger Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building Sweden, i pressmeddelandet.