Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Allra-domen överklagas av Pensionsmyndigheten

2020-02-21 09:16
Alexander Ernstberger, vd för det tidigare pensionsbolaget Allra. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Pensionsmyndigheten har idag lämnat in ett överklagande av den friande domen i det så kallade Allra-målet. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vårt fokus är att pensionsspararna ska få tillbaka pengarna de har gått miste om. Vi menar att transaktionerna som prövats i målet har gjorts för Allra-företrädarnas vinning och inte i pensionsspararnas intresse. Vi gör en annan bedömning än tingsrätten, bland annat gällande hur bevisningen ska värderas och hur de rättsliga frågorna ska bedömas", säger Lena Aronsson, chefsjurist på Pensionsmyndigheten.

Daniel Barr, generaldirektör på Pensionsmyndigheten, är i DN debatt hård i sin kritik mot domen och menar att detta ifrågasätter hela systemet.

"Man kan ifrågasätta om det alls är rimligt för pensionssparare att under sådana förutsättningar placera medel i värdepappersfonder framöver. Det motiverar i sin tur frågan om staten och kollektivavtalsparterna framåt borde använda sig av värdepappersfonder i pensionssystemen på det sätt som görs i dag."

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom