Platsannonser

Senior Legal Counsel till Handelsbanken Fonder

Handelsbanken Fonder AB, ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB, är idag ett av Nordens ledande fondbolag. Visionen är att leverera långsiktigt bra avkastning på ett hållbart sätt. Företagskulturen på Handelsbanken är prestigelös. Vi tror på individen och om du är duktig och driven har du stor möjlighet att påverka.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Handelsbanken Fonder står nu inför en spännande förändringsresa och behöver därmed stärka upp juristfunktionen och söker därför en senior bolagsjurist med erfarenhet av fond- och värdepappersfrågor.

Som bolagsjurist på Handelsbanken Fonder blir du del av ett team bestående av tre erfarna jurister med djup kunskap inom juridik relaterad till fondverksamheten. Rollen är bred och du ges stora möjligheter att tillsammans med dina kollegor forma och utveckla tjänsten utifrån verksamhetens behov.

Rollen kommer att ha tyngdpunkt på investeringar i bolag som ännu inte är upptagna till handel, s.k onoterade investeringar.

Rapportering görs till ställföreträdande VD och dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

  • Juridisk rådgivning till verksamheten i såväl de näringsrättsliga som civilrättsliga frågor som uppkommer i ett fondbolag
  • Deltagande i Due diligence-processer i samband med onoterade investeringar.
  • Granska och förhandla avtal relaterat till onoterade investeringar, exempelvis aktieägaravtal.
  • Omvärldsbevakning relaterad till rättsutvecklingen av fondverksamhet och kapitalförvaltning
  • Bistå vid implementering av nya finansiella regelverk.

Om dig

Vi söker dig med juridisk examen samt flera års relevant arbetslivserfarenhet från byrå eller bolag. Erfarenhet av onoterade investeringar är ett krav för tjänsten. Vidare har du god förståelse för de finansiella marknaderna i allmänhet och fond– och värdepappersfrågor i synnerhet.

Då du kommer att arbeta med alla olika typer av juridiska frågeställningar som kan uppkomma inom ramen för en fondbolagsverksamhet är erfarenhet av sådan verksamhet starkt meriterande. Erfarenhet av arbete med eller från andra bolag under regulatorisk tillsyn är också meriterande.

För att lyckas i rollen bör du vara driven, målmedveten, samarbetsinriktad och ansvarstagande. Du har förmågan att förstå affärens behov och går gärna ett steg längre, om det tillför mervärde för verksamheten. Du är säker i din juridiska kompetens och arbetar på ett självständigt sätt men har omdöme att be om hjälp vid behov.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten eller företaget, kontakta Ellen From; 073 344 47 48 alt ellen.from@sharprecruitment.se eller Peter Ekström; 070 813 51 85 alt peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan. Urval sker löpande. Ansök därför redan idag!

Mer om Handelsbanken Fonder

Handelsbanken Fonder AB är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB (publ). Fondbolaget har cirka 80 anställda och förvaltar drygt 100 olika fonder och de har haft tillstånd att bedriva fondverksamhet sedan 1991.

Handelsbanken Fonder förvaltar såväl värdepappersfonder under lagen om värdepappersfonder som alternativa investeringsfonder i form av specialfonder under lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder. Fondbolaget bedriver även viss värdepappersrörelse. Förvaltningen av aktiva-, passiva- och allokeringsfonder (fond-i-fonder) är uppdelad på tre affärsområden – vilket stärker och förenklar bolagsstyrningen generellt och särskilt i förhållande till hållbarhetsområdet.

Läs mer om Handelsbanken Fonder här.