Arjo: Effektiviseringarna fortsätter

Medicinteknikbolaget har ett bra år bakom sig, såväl operativt som aktiekursmässigt. Nu vill det till att marginalerna fortsätter stärkas för annars finns risk för kursmässigt bakslag.
Arjo: Effektiviseringarna fortsätter - Arjo.bild
Arjo är en avknoppning från Getinge och säljer medicintekniska produkter som sjukvårdssängar, golv- och taklyftar. Koncernen har drygt 6100 anställda och försäljning i över 100 länder.

Arjo (50 kr) säljer medicintekniska produkter som exempelvis sjukvårdssängar, golv- och taklyftar, desinfektionslösningar samt hygienprodukter och kompressionslösningar. Kort och gott produkter och lösningar till offentliga och privata institutioner inom akutvård och långtidsvård.

Huvudägare är Carl Bennet. Bolaget är en avknoppning från Getinge och har stått på egna ben i drygt två år. Arjo befinner sig i ett slags turn-around läge och har börjat få ordning på tillväxt och marginaler igen. Idag publicerar bolaget räkenskaperna för helåret 2019. Aktien är upp över 65 procent det senaste året och cirka 6 procent för dagen. Köpläge eller tid för vinsthemtagning?

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium Digital

  • Tillgång till Affärsvärldens imponerande portföljer
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg
  • Nyhetsbrev med dagliga analyser och nyheter
  • Tillgång till magasinet digitalt
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här