Ruska om dumburken

Viaplays styrelse försöker smita men de måste hållas ansvariga för miljardkatastrofen de förorsakat. Om styrelsen går vidare med den föreslagna riktade emissionen så bör de nekas ansvarsfrihet och stämmas på allt de äger och har. Skadan för aktieägarna motsvarar lågt räknat 21 kr per aktie, motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor.
Ruska om dumburken - Ledare_kollage_nr50_web

Afv har skrivit negativt om Viaplay-aktien flera gånger det senaste året. Säljrådet har dock varit mer befogat än vi någonsin hade kunnat befara. Det finns ett antal förklaringar till att aktien är ner -99% sedan toppen förrförra sommaren.

Flertalet faktorer är helt och hållet Viaplays eget fel. Men det har inte skymtats någon ursäkt från de ytterst ansvariga. Styrelsen skyller på det ”makroekonomiska läget” och VD Anders Jensen hoppade av i juni med orden: ”Det har varit ett privilegium och en ära att få vara med om att utveckla Viaplay Group till det framåtlutade och framtidsfokuserade företag som det är idag. Jag är fortsatt övertygad om bolagets goda framtidsutsikter.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här