Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Årets viltmatrestaurang

2018-10-24 18:00
Norrbotentapas. Rökt renhjärta med hjortron, konjaksgravad älgfilé med lingon, portermarinerad gravlax samt blåbärs- och lingonläsk.

k Axellent, Sparreholm: Cateringrestaurang med produktion av charkprodukter.

k Björk Topprestaurang & Fjällbar, Hemavan: Röker bland annat renhjärta, röding och sik.

k Boo Natur, Hjortkvarn: Serverar vilt från gårdens omgivningar.

k Buustamons Fjällgård, Ullådalen: Tillverkar brännvin med kryddor från nejden, alltid något vilt på menyn.

k Färna Herrgård & Spa, Skinnskatteberg: Arbetar med styckningsdetaljer, gör egen korv och blodkräm.

k Gammelgården Hotell & Restaurang, Sälen: Fågel, fisk och vilt från norra Sverige.

k Kittelfjäll Värdshus, Kittelfjäll: Finns saker som renwallenbergare och råbiff på älginnanlår.

k Linköping konsert & kongress. Har två viltveckor per år, lunchmeny med någon vilträtt varje vecka.

k Lux Dag för Dag, Stockholm: Främst vilt som de fällt själva. Styckar och mörar på plats.

k Stadshuskällaren, Stockholm: Tar tillvara allt på viltet, kokar fonder på ben, gör egna biffar och korvar.

k Restaurang Steneby Grytan, Dals-Långed: Främst älg och hjort men även vildsvin.

k Vildmarksnästet, Idre: Främst ren och älg men även rådjur, tjäder, ripa och björn.

k Virå Bruk, Stavsjö: Bedriver egen jakt, bevarar styckningsdetaljer som tunga och hjärta.

k Östanskär jakt och konferens, Indal: Eget slakteri, fokus är älg, men även skogshare och skogsfågel.

text: Louise Fauvelle

Louise Fauvelle

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom