MoveByBike gör IPO: minskar trängseln inne i städerna

MoveByBike utmanar traditionella fraktbolag med nytt eldrivet fordon. Nu noteras bolaget på Spotlight Stock Market.
MoveByBike

MoveByBike grundades 2012 av två norrlänningar, nyinflyttade i Malmö. Väl inne i storstaden såg de hur trångt det kunde bli med trafiken. Vid flytt var det otympligt för flyttbilen att parkera och i många fall var personen som flyttade tvungen att gå långt innan denne ens kom till lägenhetsporten. Det här blev grunden till MoveByBike – ett idag etablerat logistikföretag som utmanar skåpbilar inne i städerna.

– Våra cyklar har den bästa potentialen för att ta upp kampen mot skåpbilen inne i stan då de håller en högre produktivitet. De tar sig med el och pedaltramp hela vägen fram till dörren. Detta underlättar enormt för den som jobbar med att leverera frakten. Sedan är cyklarna betydligt bättre för miljön och minskar trängseln inne i städerna, säger bolagets vd, Lisette Hallström.

Lisette Hallström har jobbat i logistikbranschen i 15 år, varav 12 år på Postnord i olika roller. Hon har alltid haft fokus på miljön i sitt arbete och ser det som en självklarhet att ta ansvar över miljöfrågan, inte minst i logistikbranschen.

Lisette Hallström– Vi tycker att det är på tiden att MoveByBike sätts på kartan. Det här är ett nytt snabbare, effektivare och renare sätt att arbeta med leveranser och logistik. Ett sätt som är här för att stanna. Eftersom vi kan ta oss fram oavsett trafiksituation, då vi jobbar på dubbel infrastruktur, blir cykelvägarna i många fall genvägar som gör att vi kan leverera snabbt och effektivt, säger Lisette Hallström, vd.

Efterfrågan på miljövänlig frakt bli allt större. Trots pandemins negativa påverkan på många av landets bolag har efterfrågan istället ökat hos MoveByBike. Nu tar bolaget nästa steg och gör IPO med fokus på e-handel.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla vårat IT-system så vi kan erbjuda mer när det kommer till våra e-handelskunder. Vi kommer framgent också jobba med att växa i de städer där vi är verksamma, för att nå en bredare geografi. Idag finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. År 2023 räknar vi med att ha 8 hubbar totalt, varv 2 på nordisk basis, säger Lisette Hallström, vd.

MoveByBike är idag det största genomgående citylogistikbolaget. Bolaget är även ensamma om att både driva logistikverksamhet samt utveckla och producera egna fordon. Fordon vilka är typgodkända att användas på europeiska vägar och cykelnät. Läs mer om MoveByBike här.

Teckningstid: 21 maj – 4 juni 2021
Teckningskurs: 7,50 SEK/aktie
Teckningspost: 700 aktier (5 250 SEK)
Emissionsvolym: cirka 21,3 MSEK
Notering: Spotlight Stock Market
Första dag för handel: planerad 14 juni 2021