Nätmäklaren håller ställningen i priskriget

Storbanken Nordea meddelade i fredags att de ska gå över till courtage på 0,06 procent av aktieposters pris för nordiska aktier. Varken Avanza eller Nordnet uppger hur Nordeas sänkning av påverka deras aktiecourtage. Nätmäklaren Degiro är dock inte orolig för sin position.

– Vi har fortsatt de mest attraktiva priserna på den svenska marknaden och erbjuder våra kunder ett brett utbud av investeringsmöjligheter, säger Erik Hammar, Head of Nordic markets på Degiro.

Enligt Nordeas chef för sparerbjudande, Katja Bergqvist, är bakgrunden till det sänkta courtaget bland annat att öka konkurrenskraften mot nätmäklare och storbankskonkurrenter. Och visst har konkurrensen ökat. Erik Hammar kan konstatera att priserna har sjunkit rejält under de senaste två åren.

– Kort efter Degiros svenska lansering år 2015, valde både Avanza och Nordnet att sänka sina priser. Nordeas prissänkning är ytterligare ett bevis på att vi är mitt i ett brinnande priskrig. Det ska bli mycket intressant att se vem som står vinnande i slutändan, säger Erik Hammar.

Den holländska nätmäklaren Degiro erbjuder courtagefri handel på Stockholmsbörsen till alla sina svenska kunder som har mindre än 1 000 000 kronor i samlat sparande.  Tack vare nätmäklarens låga priser, i genomsnitt 85 procent lägre än konkurrenternas, har Degiro växt till att bli en av de mest konkurrenskraftiga nätmäklarna.

– Avanza har till exempel nyligen lanserat handel på fyra europeiska börser, viket är väldigt lite i jämförelse med vad vi erbjuder.  Våra kunder har tillgång till handel på alla stora europeiska börser, som till exempel den polska och turkiska marknaden, säger Erik Hammar.

Enligt honom har svensken rent traditionellt valt hemmamarknaden. Men om du bara förhåller dig till den svenska marknaden får du en odiversifierad portfölj. Degiro gör det därför möjligt för alla att investera globalt.

– Vi ger kunden möjlighet till exponering mot nya segment. Degiro har nyligen börjat erbjuda amerikanska terminer och optioner, så som S&P 500 och råvaruterminer, till exempel olja. Vi erbjuder också handel på mer exotiska börser som till exempel Asien, Australien och Hong Kong. Här är vi fortfarande en av fåtal mäklare i Europa som erbjuder detta till privata investerare.

Bolaget har nyligen lanserat en ny mobilapplikation. Att Degiros användarvänliga plattform nu också är mobilanpassad kommer vara till stor fördel för bolagets kunder, menar Erik Hammar.

– Vi har en av de bättre apparna på marknaden med smarta funktioner som till exempel direktinsättningar. Appen underlättar även för investerares arbete då de får en god överblick av index och terminer på större börser i Europa.

Om Degiro

Degiro är ett utmärkt alternativ för privata investerare som hanterar sina värdepappersplaceringar online. Hos oss betalar kunden inga onödiga avgifter. Degiro har avlägsnat den största skillnaden mellan privata och professionella investerare, nämligen priset.
Läs mer här!

Om innehållet

Den här artikeln har skrivits för Degiro av Borg & Owilli i samarbete med Brand Arena.

Brand Arena är mediebolaget Alma talents avdelning som hjälper varumärken att nå ut med sina budskap i redaktionella miljöer.

I medieplattformen för native och branded content ingår varumärken som Affärsvärlden, Ny Teknik och Lag&Avtal och Dagens Media.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här