Hantverkargrossist till vrakpris

På andra sidan Öresund finns en mindre VVS- och bygg­grossistkollega till Ahlsell som är både välskött, välinvesterad och tillgångsstinn. För den som accepterar en dominerande huvudägare ser Affärsvärlden en aktie till vrakpris.

KÖP Den 6 mars i år blev bygg- och VVS-installationsgrossisten Ahlsells sista handelsdag på Stockholmsbörsen. CVC Capitals fonder hade då kommit över inlösengräns med sitt kontantbud värt 55 (svenska) kronor aktien. Samma private equity-bolag vars fonder satte Ahlsell på börsen så sent som hösten 2016 till teckningskursen 46 kronor per aktie. Utköpet värderade Ahlsell till runt 15 gånger 2018 års rörelseresultat, ev/ebit.

Vad sägs om en konkurrent med en sjättedel av omsättningen, men som – trots snarlik affär med starkt nationellt fotfäste i en av Ahlsells expansionsmarknader – handlas till kraftig rabatt på Köpenhamnsbörsen? Ta tåget över Öresundsbron till Brødrene A&O Johansen, AOJ. Bolaget, grundat 1914, är vid sidan av Saint-Gobain-ägda Dahl en av Danmarks största grossister inom VVS (värme, ventilation, sanitet), el, verktyg, VA (vatten och avlopp) samt vattenförsörjning.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets