Africa Oil farmar ut tillgångar i Afrika

Oljebolaget Africa Oil uppger att man kommit överens om ett utfarmningsavtal med Maersk Oil för block i Kenya och i Etopien. Detta framgår av ett pressmeddelande.

Enligt uppgift köper Maersk 50 procent av Africa Oils intressen i block 10BB, 13T samt 10BA i Kenya samt Rift Basin och South Omo-blocken i Etiopien.

Enligt villkoren betalar Maersk vid slutförandet av transaktionen 350 miljoner dollar som ersättning för cirka 50 procent av tidigare kostnader för Africa Oil före avtalade 31 mars 2015.

Maersk kommer också ersätta Africa Oil för vissa kostnader som inträffat mellan ikraftträdandet och slutförandet.

Med start under det ikraftträdande datumet kommer Maersk också att ta upp till 75 miljoner dollar av bolagets andel av utvecklingskostnader vid bekräftelse av resurser, samt 15 miljoner av bolagets andel av prospekteringskostnader.

Utöver detta kommer Maersk också ta upp till 405 miljoner dollar av Africa Oils utveckling av Lokichar-projektet. Det totala beloppet (carry amount) kommer bero på hur Lokichars utvecklingsprojekt möter vissa tröskelvärden, samt tidpunkten för den första oljan.

Som vanligt krävs vissa myndighetsgodkännanden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.