Se alla rekommendationer

Affärsvärlden ger ett spekulativt köpråd för Leading Edge Materials

Prospekteringsbolaget Leading Edge Materials har tre intressanta gruvprojekt. Mest känd för svenska allmänheten är Norra Kärr som är en stor fyndighet av sällsynta jordartsmetaller belägen intill Vättern. Den geopolitiska utvecklingen skulle kunna leda till att fyndigheterna får ett stort värde. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen framhåller att Leading Edge Materials är ett förhoppningsbolag som saknar intäkter. Risknivån är därför är hög.

”Sammanfattat ser vi Leading Edge Materials som en portfölj av tre spännande optioner på olika kritiska mineraler och där Norra Kärr är mest spännande. Vi väljer att utfärda ett spekulativt köpråd med en tydlig brasklapp om att detta är en tydlig högriskinvestering som inte är för alla. Värt att nämna är även att likviditeten i aktien är mycket tunn”, skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.