Se alla rekommendationer

Erik Penser upprepar motiverat värde på Sensys Gatso

Erik Penser lämnar prognoser och motiverat värde oförändrade på trafiksäkerhetslösningsbolaget Sensys Gatso efter delårsrapporten.

Erik Penser anser att delårsrapporten var stark på alla fronter.

”Rapporten var i linje med vårt scenario för helåret 2023. Vi lämnar därmed våra prognoser och motiverat värde oförändrade. Givet den starka orderingången på senare tid ser potentialen för stark vinsttillväxt betydande ut, vilket talar för att bolaget kommer att kunna nå sin långsiktiga målsättning om 1 miljard kronor i försäljning och en ebitda-marginal på minst 15 procent 2025”, skriver Erik Penser i uppdragsanalysen.

Analyshuset uppger vidare att resultatet har varit svagt under en period på grund av kostnader för anpassningar och investeringar i programvara och personal. ”2023e, som därmed får ses som ett mellanår, är snart historia och aktien handlas enligt våra prognoser på attraktiva multiplar”, skriver Erik Penser.

Det motiverade värdet 90-95 kronor per aktie upprepas.

Sensys aktie stiger idag med 4,6 procent till 73,70 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.