Se alla rekommendationer

Kepler höjer riktkursen rejält för Scandi Standard

Kepler Cheuvreux höjer riktkurs för kycklingbolaget Scandi Standard efter att företaget under gårdagen lagt fram nya finansiella mål vid kapitalmarknadsdagen. Riktkursen höjs till 80 kronor, från 60 kronor och köprekommendationen upprepas.

Scandi Standards nya mål sträcker sig till 2027 och innefattar en årlig organisk tillväxt på 5-7 procent, en ebit-marginal på över 6 procent samt en avkastning på sysselsatt kapital på över 15 procent. Bolagets tidigare mål var en årlig organisk tillväxt i linje med eller över tillväxten i marknaden, och att justerad ebitda-marginal skulle överstiga 10 procent på medellång sikt.

“Vi höjer prognosen för den genomsnittliga årliga intäkten under perioden 2023-27 eftersom bolaget verkar övertygat om att det kan ersätta sina förlorade kunder inom färdigmat och uppnå en snabb tillväxt framöver. Vi höjer också den uthålliga ebit-marginalen till 4,6 procent, vilket ökar värdet”, skriver Kepler i en analys.

Scandi Standards aktie har idag stigit 3 procent på börsen till 58,20 kronor senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.