Se alla rekommendationer

Pareto inleder uppdragsbevakning av Expres2ion Biotech – aktien rusar

Bioteknikbolaget Expres2ion Biotech rusar med runt 60 procent efter att Pareto Securities inlett bevakning. Det handlar om en uppdragsanalys där rekommendationen blir köp med en riktkurs på 9 kronor.

“Baserat på vår NPV-baserade SOTP uppskattar vi det verkliga värde till 9 kronor per aktie, där ungefär hälften av detta värde är hänförligt till ES2B-C001. Viktiga nyheter under de kommande tolv till 18 månaderna inkluderar den förväntade fas I ES2B-C001 i bröstcancer, fas IIb-data i malaria och tillkännagivanden tillkännagivanden av ledande kandidater från den explorativa forskningsportföljen. Risker på nedsidan uppstår främst från finansieringsbegränsningar och det potentiella misslyckandet med utveckling. Uppsidan uppstår främst genom minskad risk för tillgångar i forskningsportföljen”, skriver Pareto i sin analys.

Aktien handlas upp kraftigt till 2,48 kronor senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.