Se alla rekommendationer

Penser upprepar motiverat värde för Björn Borg

Erik Penser Bank upprepar sitt motiverade värde för varumärkesbolaget Björn Borg på 54-56 kronor, framgår det av en uppdragsanalys.

Aktien sjunker 1,9 procent på börsen till kursen 41,6 kronor.

Björn Borg släppte sina Q3-siffror i fredags. Omsättningen steg 5,4 procent till 262,1 miljoner kronor. Valutaneutralt steg omsättningen med 1 procent. Rörelseresultatet blev 40,9 miljoner kronor (30,6).

“Sammantaget har Björn Borg en god utveckling i de kanaler som är viktigast för att driva resultatet, vilket skapar en god kombination av tillväxt och lönsamhet. Sportkläder växte 11 procent y/y och utgjorde för tredje raka kvartalet 20 procent eller mer av omsättningen. Distributörerna fortsätter möta en tuff miljö, drivet av att kunderna fortsätter ha en försiktig inställning till lagernivåer, vilket påverkar nya inköp”, skriver Penser i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.