Se alla rekommendationer

Placera avvaktar med högvärderade Momentum Group

Serieförvärvaren Momentum Group har sedan årsskiftet gått ruskigt starkt på börsen. Det finns mycket att gilla med bolaget, skriver Placera i en analys på onsdagen.

Baserat på innevarande års prognoser handlas aktien till p/e 32 och ev/ebita 25. Under 2024 förväntas p/e-talet falla till 28 och ev/ebita till 21. I jämförelse med Lagercrantz och Indutrade värderas Momentum högre.

“Placera tycker att Momentum Group är en dold pärla inom sektorn och vi tror aktien kommer kunna ge fin avkastning på lång sikt. Däremot är värderingen hög samtidigt som sämre tider kan komma att påverka verksamheten mer. Vi avvaktar och hoppas på att kunna köpa in oss till en lägre kurs”, skriver analyssajten i sin slutsats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.