Se alla rekommendationer

Redeye sänker motiverat värde för Strax till 1,30 kronor i basscenariot (2,50)

Redeye bedömer att utsikterna för mobiltillbehörsbolaget Strax är fortsatt osäkra framöver, med den höga skuldsättningen i fokus. Samtidigt sänks det motiverade värdet i basscenariot till 1,30 kronor, från tidigare 2,50 kronor. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Strax rapport uppges ha visat på en svag topplinje, högre kostnader och brist på nyheter om eventuella avyttringar kring bolagets verksamheter. Å andra sidan bedöms ledningen vara stark och erfaren, med flera liknande situationer som klarats av förut.

“Med tanke på de många utmaningar bolaget står inför förespråkar vi starkt att en investering i Strax-aktien ses som ett långsiktigt åtagande, underbyggt av en orubblig tilltro till ledningens förmåga att lyckas”, skriver Redeye.

Strax-aktien är under dagen ner med ungefär 10 procent till kursen 0,54 kronor. Hittills i år har aktien fallit med 60 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.