Skördetiden närmar sig

Cinnobers resultat tyngs i år av stora investeringar. Skördetiden för Boat väntar dock nästa år och på lite längre sikt hägrar potentialen inom clearing för banksektorn.

KÖP Fintechbolaget Cinnober, verksamt inom riskhantering, clearing och andra finansiella tjänster, är åter inne i en spännande tillväxtfas med produkter inom två nya ­affärsområden: Boats rapporteringstjänster och Client Clearing. Vår tidigare köprekommendation gick i mål redan i höstas, men aktien är fortsatt köpvärd inför ett spännande 2018.

Det nya regleringsverket Mifid II träder i kraft i januari 2018. Dotterbolaget Boat är i nuläget ensamt om att erbjuda rapportering av samtliga tillgångsslag. Imponerande är att Cinnober redan har skrivit avtal med 350 kunder. Merparten av utvecklingskostnaderna är tagna samtidigt som intäkterna visar sig först när det nya regelverket träder i kraft i januari nästa år. Att det kommer bli en flygande start lär inte bli någon överraskning, men hur stora intäkterna kan bli är fortfarande belagt med viss osäkerhet.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets