Appspotr möjliggör appbygge för alla

Appspotr har utvecklat en plattform för apputveckling som möjliggör för vem som helst att bygga och publicera en app. Bolaget är aktuellt med en notering på Aktietorget. På en investerarpresentation hos Aktietorget så presenterar vd Patric Bottne bolagets verksamhet och deras framtidsplaner.

Det finns idag en stor efterfrågan på att utveckla nya appar till mobiler men det finns alltför få app-utvecklare för att möta den efterfrågan. Det försöker Appspotr råda bot på genom den molnbaserade plattform som man utvecklat för att möjliggöra för vem som helst att bygga en app utan att kunna koda.

Bolagets vd Patric Bottne jämför situationen med den som rådde för webbutveckling för många år sedan. Då var det endast programmerare som hade den nödvändiga kunskapen för att bygga hemsidor. Idag kan vem som helst bygga en hemsida med hjälp av användarvänliga webbpubliceringsverktyg så som Wix.com eller WordPress. Patric menar att app-industrin går i samma riktning och att många appar kommer att byggas med Appspotr och andra liknande verktyg. Det är också de användare som idag använder webbpubliceringsverktyg som är bolagets målgrupp.

Appspotrs fungerar så att en användare registrerar ett kostnadsfritt konto. Därefter kan användaren direkt börja bygga en app i ett grafiskt gränssnitt som liknar det som används i många av de webbpubliceringsverktyg som målgruppen idag. Det är möjligt att helt kostnadsfritt bygga en app och publicera den men många av användarna väljer att köpa till ”premiumfunktioner”. Det på dessa ”premiumfunktioner” som Appspotr tjänar pengar.

Idag har bolaget cirka 216 000 användare runt om i världen men Appspotr siktar på att få miljontals användare. Patric poängterade i sin presentation att man redan idag har möjligheten att hantera många gånger fler användare än man har idag. Det är helt enkelt en väldigt skalbar affärsmodell.

Appspotr genomför nu en notering på Aktietorget. Teckningsperioden pågår fram till den 1:e december med en första planerad handelsdag den 19:e december 2016.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
Annons från Carnegie Fonder