Spago Nanomedical intensifierar jakten på tumörer

Spago Nanomedical utvecklar nanomaterial för diagnostik och behandling av cancer. Deras kontrastmedel ska hjälpa läkare att kunna identifiera olika cancertumörer vid ett tidigt skede. Vid en investerarlunch hos Aktietorget berättar vd Mats Hansen om bolagets verksamhet och den nyligen genomförda emissionen.

Magnetisk Resonanstomografi, ofta slarvigt kallat magnetröntgen, används idag för att läkare med bilder ska kunna upptäcka, lägesbestämma och klassificera sjukdomar och skador. Idag används ofta kontrastmedel som är ett ämne som tillförs kroppen för att till exempel vissa organ ska framträda tydligare på bilderna.

Spago Nanomedicals huvudprodukt heter SpagoPix och är ett kontrastmedel som förstärker den signal som mäts vid MR-undersökningar bättre än befintliga kontrastmedel. SpagoPix baseras på grundämnet mangan vilket enligt bolaget har tydliga fördelar mot konkurrenterna som baserar sina kontrastmedel på gadolinium.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.