Analys IPO-guiden Veg of Lund
Veg of Lund: Potatismjölk mot börsen
Veg of Lund (teckningskurs 11 kr) grundades 2016 baserat på forskning av professor Eva Tornberg. Den stora saken är att bolaget har en patenterad vegetarisk emulsion (blandning) av potatis och rapsolja. Produkten har höga halter av nyttiga fettsyror och en neutral smakprofil. Emulsionen möjliggör alternativ till animaliebaserade livsmedel.
Framför allt framhålls den neutrala smaken som en viktig konkurrensfördel jämfört med andra växtbaserade alternativ som är gjorda på till exempel havre, mandel eller ris. Veg of Lunds VD Thomas Olander beskriver det som att en produkt baserad på mandel med smak av hallon smakar mandel och hallon. En hallonprodukt baserad på Veg of Lunds emulsion smakar bara hallon.
Prenumerera
Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.
Premium
- Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
- Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
- Över 500 aktieanalyser per år
- Unika investeringsverktyg och portföljer
- Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
- Och mycket mer
Vill du se fler alternativ? Läs mer här