1 200 resenärer kräver pengar från Norwegian

Den 22 september inleds rättegången mot norska flygbolaget Norwegian i en civilrättslig domstol här i Sverige. Sammanlagt rör det sig om tolv mål och 1 200 käranden.

Samtliga stämningsansökningar är kopplade till Norwegians sju nya långdistansflyg – Boeings Dreamliner 787. Flygplanen har dragits med en rad tekniska problem vilket lett till förseningar och ändrade resplaner.

Det första målet handlar om en svensk trebarnsfamilj som inte fick den Thailandssemester de drömt om. Orsaken är framförallt flygförseningar och krångliga flygbyten. Målet tas upp i en svensk domstol den 22 september i år.

– Vi har att göra med en privatperson som vill slå mynt av Norwegians försenade passagerare, säger Norwegians informationschef Lasse Sandaker-Nielsen till dn.no.

– Detta är ett pilotfall. Om Norwegian förlorar i det här målet hoppas vi att de kompenserar även de andra passagerarna som åkte med samma flyg. Om de inte gör det fortsätter vi, säger Stephan Eriksson, en av kärandens två advokater, till dn.no.

Ytterligare 62 passagerare på samma plan står bakom familjens stämningsansökan. Tolv liknande pilotfall väntas inom kort gå upp i rätten med sammanlagt 1 200 käranden, skriver dn.no.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.