2020 största noteringsåret i USA sedan 2014

2020 är på god väg att bli det största börsnoteringsåret i USA sedan 2014 när Alibabas jättelika listning ägde rum. Det rapporterar CNBC med hänvisning till siffror från Renaissance Capital.
Wall Street
Foto: Kevin Hagen/TT
Antalet noteringar i år uppgår till 111 stycken och de har inbringat 37,8 miljarder dollar. Detta exkluderar för SPAC-marknaden som är stekhet. SPAC är börsnoterade företag vars enda syfte är att köpa privata företag och låta dem ta deras plats på börsen.

Även om noteringarna ovan inte kommer ens i närheten av Alibabas notering på 85 miljarder dollar är marknaden het. Det framgår av att många noteringar varit lyckade, vilket i sin tur sporrat på fler listningar. Som exempel finns Vroom (marknadsplats för begagnade bilar) och Zoom (kommunikationstjänst) med uppgångar på 235 procent respektive 83 procent från introduktionspriset.

Att nyligen noterade bolag har gått starkt märks också utifrån Renaissance Capitals börshandlade fond inriktad mot dessa bolag. Den inkluderar de 60 största noteringarna de senaste två åren och är upp 64 procent hittills i år. Det är med råge en bättre utveckling än marknaden som helhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.