ABB får 500 miljoner euro i finansiering

Kraft- och automationsbolaget ABB kommer få finansiering för hållbar elektrifieringsteknik på 500 miljoner euro från den Europeiska investeringsbanken (EIB).
ABB får 500 miljoner euro i finansiering - ABB
Foto: ABB

Finansieringen är ett lån som ska stötta ABB:s forskning och utveckling inom elektrifiering. Bolaget kommer använda pengarna till att utveckla den kommande generationens eldistributionslösningar.

”Vi är glada över samarbetet med Europeiska investeringsbanken som bekräftar den centrala roll elektrifieringen har i Europas energiomställning. Detta är ytterligare ett erkännande av ABB:s satsning på innovationer och forskning för att möjliggöra omställningen till ett samhälle med låga koldioxidutsläpp”, säger ABB:s finanschef Timo Ihamuotila i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.