ABG ser köpläge i Kambiraset – behåller riktkurs om 706 kronor

ABG Sundal Collier ser köpläge i Kambi efter gårdagens ras på över 30 % och behåller sin riktkurs om 706 kronor, enligt en färsk analys.
Kambi
Foto: Kambi
Det stod igår klart att Kambis partner Penn National Gaming förvärvat ett konkurrerande bolag, Score Media and Gaming, något som fick aktien att rasa.

ABG gör inga estimatförändringar för 2021-2023 då de tror avtalet med Penn kommer fortlöpa till 2024.

Många investerare tog tillfället i akt att värdera Kambi efter uppköpet av Score, men ABG skriver bland annat att det finns en väsentlig skillnad mellan Kambi och Score. Kambi bygger sin sportbok in-house medan Score använder sig av en Betworksprodukt. ”Med det sagt, att skapa en sportbok internt är inte något som kan göras över en natt och vi noterar att det tog Kambi över tre år och nio kundunderskrifter (inklusive blue-chip-klienten Kindred) innan det gick jämnt ut på rullande 12 månader EBITDA)”, skriver ABG.

Vidare vill ABG se hur stor marknadsandel befintliga kunder kan erhålla i USA och hur mycket nya avtal kan addera i Latinamerika och Kanada.

De avslutar, ”Vi fortsätter att gilla caset, även om detta kommer att resultera i negativt sentiment på kort sikt skulle vi köpa dippen”

Aktien stängde igår på 256,40 kronor.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets