Acast till First North – värderas till 6,7 miljarder

Poddcast-plattformen Acast avser att genomföra en nyintroduktion av bolagets aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market. Erbjudandet förväntas bestå av en kombination av nya aktier som emitteras av bolaget och befintliga aktier i bolaget som erbjuds av vissa aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.
Acast aktie analys
Foto: Acast

Acast har tre större aktieägare; Alfvén & Didrikson, Moor samt Bonnier Ventures. Swedbank Robur Fonder och Första AP-fonden är också aktieägare i bolaget.

Nasdaq Stockholm har bedömt att Acast uppfyller gällande noteringskrav. Erbjudandet och noteringen är beroende på marknadsförhållandena men förväntas genomföras under det innevarande andra kvartalet.

Acast förväntas tillföras 1,3 miljarder kronor före emissionskostnader från de nyemitterade aktierna och exklusive en övertilldelningsoption som bolaget avser bevilja. Emissionslikviden kommer att användas till att återbetala ett befintligt lån, finansiera tillväxt på befintliga och nya marknader samt för potentiella förvärv.

Ankarinvesterare är Alecta, Första AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Kuvari Partners och Lugard Road Capital som har åtagit sig att teckna aktier för högst 1,03 miljarder kronor till en värdering av bolaget om upp till 6,7 miljarder kronor.

”Sedan Acasts grundande så har en unik och global infrastrukturplattform byggts upp som möjliggör för poddkreatörer att distribuera, växa och tjäna pengar på sitt innehåll. Vi har vuxit snabbt och såg i det första kvartalet 2021 en intäktsökning motsvarande 74% jämfört med samma period förra året. Antalet lyssningar ökade samtidigt med 45%. Nu ser vi fram emot nästa steg i Acasts utveckling som noterat bolag och vår fortsatta strävan att bli den största marknadsplatsen för podcasts globalt”, kommenterar Ross Adams, VD på Acast.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets