Acconeer tar order med uppskattat värde 330 miljoner

Radarsensorbolaget Acconeer har fått en så kallad design win inom bilbranschen till ett uppskattat värde av 330 miljoner kronor under en sjuårsperiod med start 2026.
Acconeer tar order med uppskattat värde 330 miljoner - Acconeer

Det framgår av ett pressmeddelande.

Designvinsten gäller nästa generations A2 Pulsed Coherent Radar-sensor som valts ut för användning i en kunds produkt. Det innebär att någon order inte lagts i dagsläget.

”Att vår kommande A2-sensor redan är utvald för användning i bilar, baserat på den goda prestandan hos vår prototyp, är en enorm milstolpe för oss som företag samtidigt som det är vår största design win hittills. Dessutom har vi tidigare vunnit flera design wins med samma tillverkare, och att få denna på en ny bilplattform är ett starkt bevis på att de är nöjda med våra produkters prestanda och med vårt samarbete”, kommenterar vd Lars Lindell.

Acconeer har nu fyra lanserade bilmodeller och femton design wins inom fordonsindustrin. Det förväntade värdet av alla annonserade design wins är 750 miljoner kronor under 2024-2032.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.