Ackman siktar på omstart av SPAC efter stämning

Miljardären och hedgefondförvaltaren Bill Ackman ska genomföra förändringar i sitt SPAC-företag för att åtgärda de problem som lyfts i en stämning. Det skriver Reuters.
Bill Ackman.
Bill Ackman. Foto: AP Photo/Richard Drew
I ett brev till aktieägarna skriver Bill Ackman:

“En påstådd aktieägare lämnade in en stämning den 17 augusti och hävdade att PSTH har fungerat som ett olagligt investeringsbolag eftersom PSTH bland annat investerade sina börsintäkter i värdepapper. Detta är något som alla SPAC naturligt gör eftersom de sparar pengar som är nödvändiga för att slutföra sina första affärssammanslutningar.”

Vidare menar Ackman att juristerna borde vetat om detta innan stämningen lämnades.

“Även om vi anser att rättegången är värdelös, gör stämningen och vårt rättssystem det osannolikt att den kan lösas på kort sikt. Även om målet avslogs snabbt kan målsäganden överklaga. Som ett resultat kan enbart förekomsten av tvisterna avskräcka potentiella fusionspartners från att arbeta med PSTH om en transaktion tills rättegången slutligen är avgjord.”

Ackman säger att man har för avsikt att söka aktieägargodkännande för att returnera PSTHs likvider och istället introducera en ny SPAC med namn Pershing Square SPARC Holdings när det godkänns av SEC.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.