Acosense faller efter att styrelsen föreslår likvidation

Instrumentföretaget Acosense styrelse kommer inom kort att kalla till kontrollstämma och föreslå beslut om likvidation. Aktien faller 10% på beskedet.
Acosense faller efter att styrelsen föreslår likvidation - acosense
Foto: Acosense

Acosense styrelse och ledning har sedan mitten av 2022 arbetat med att finna en lösning på bolagets framtida finansiering och möjligheterna till framtida drift i nuvarande form, men har inte hittills funnit att resultatet motiverar fortsatt verksamhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsen kommer därför kalla till kontrollstämma inom kort och till stämman framlägga ett primärt förslag till beslut om en frivillig likvidation. Styrelsen förbehåller sig dock möjligheten att ändra sin rekommendation, om andra alternativ skulle aktualiseras innan eller under stämman.

Fullständig kallelse till kontrollstämma kommer att publiceras efter det att bokslutet för 2022 publicerats, senast den 10 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.