Active Biotech faller på börsen

Stockholmsbörsen handlades i negativt territorium på fredagsöppningen i linje med börserna i Frankfurt och Paris. Hexagon och Active Biotech backar efter släppta delårsrapporter och investerarna inväntar kommande utfall från USA:s jobbsiffror.

SIX Generalindex var klockan 10.10
ned med 0,4 procent till 512 och OMXS30-index sjönk 0,3 procent till 1.617. Omsättningen var 1,7 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 2,1 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

I dag riktar marknaden blickarna
mot eftermiddagens officiella sysselsättningsstatistik från USA som kan ge ytterligare fingervisningar till Federal Reserve och deras kommande beslut om styrräntan.

På bolagsfronten inkom rapporter
från bland annat Hexagon och Active Biotech som fick ett svalt mottagande på marknaden.

Mätteknikbolaget Hexagons
delårsrapport kom in strax över förväntningarna i andra kvartalet. Under andra kvartalet fick bolaget stöd av positiva valutaeffekter och besparingsprogram i Schweiz och USA.

I delårsrapporten skrev vd Ola
Rollén att bolaget redovisade rekordmarginaler med ett starkt underliggande kassaflöde och samt att Hexagon känner sig trygga att i fortsättningen skapa organisk tillväxt och marginalexpansion. Dock råder fortsatt osäkerhet i tillväxtmarknaderna. Aktien är ned 2,2 procent och är i skrivande stund den andra mest omsatta på börsen.

Högst upp omsättningslistan finns
Fingerprint Cards som stiger 2,7 procent medan sektorkollegan Precise Biometrics var den tredje mest omsatta med en uppgång på 4,3 procent. Däremot tyngs index av nedgångar i de större bolagen Hennes & Mauritz, Electrolux och Ericsson som är ned 1,3 procent, 1,5 procent respektive 0,4 procent.

I läkemedelssektorn föll Active
Biotech 10 procent i spåren av att ha redovisat en 24-procentig större förlust än fjolårets minusresultat för andra kvartalet. Bolaget meddelade även att organisationsförändringar ska minska antalet anställda till 19 från 56 medarbetare.

Rederiföretaget Viking Supply
redovisade en lägre omsättning och rörelseresultat medan nettoresultatet var fem procent högre jämfört med fjolåret. Aktien är oförändrad.

Anoto fått en order på 29.000
digitala pennor från Japan värd ungefär 37 miljoner kronor och beräknas levereras under kvartal 4 i år. Anoto klättrar 6,4 procent.

Spelbolaget Unibet meddelade att
de har förvärvat iGame Holding för 59 miljoner euro, med en tilläggsskilling på maximalt 20 miljoner euro. I samband med transaktionen räknar spelbolaget med synergier och ökade marknadsandelar på kommande omreglerade marknader. Aktien är upp 2,0 procent.

Under dagen väntas även NGEX
Resources släppa sin delårsrapport.

Index                     

Senast 

I dag % 

I år %

SIX Generalindex             

512    

-0,4   

+12,3

OMX Stockholm 30            

1617    

-0,3    

+10,4

SIX Return index             

957    

-0,4   

+15,9

SIX Sverige cykliskt 15      

449    

-0,1   

+12,7

SIX Sverige defensivt 15     

539    

-0,6   

+19,7

SIX Volatilitetsindex       

14,0    

+2,8   

-10,2

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets