Affärsvärlden finalist i tungt tidsskriftspris

Affärsvärlden är en av fyra finalister i utmärkelsen Årets Tidskrift Populärpress. ”Jag är väldigt stolt över Affärsvärldens medarbetare, denna nominering är deras förtjänst”, säger Affärsvärldens VD Josefin Sigedal.
Affärsvärlden finalist i tungt tidsskriftspris - Affärsvärlden redaktion
Delar av Affärsvärldens redaktion. Foto: Johanna Lundberg

Under torsdagen offentliggjordes att Affärsvärlden är nominerade till priset Årets Tidskrift Populärpress som delas ut av Sveriges Tidskrifter. Juryn består av tunga profilen från mediebranschen, däribland SVT:s VD Hanna Stjärne.

”Att kunna kombinera hög kvalitet på journalistiken med kommersiell framgång känns fantastiskt. Jag är väldigt stolt över Affärsvärldens medarbetare, denna nominering är deras förtjänst”, säger Josefin Sigedal, VD för Affärsvärlden.

Josefin Sigedal

Redaktionellt framstående insatser, att ha engagerat sin målgrupp samt kommersiell framgång är några av kriterierna som juryn tittar på.

”Intresset för ekonomi har aldrig varit större, vilket ställer stora krav på ekonomijournalistiken. Där fyller Affärsvärlden en viktig funktion när vi granskar näringslivet och dess aktörer. Vi har även de senaste åren experimenterat med att uppfylla vårt läsarlöfte på andra sätt, exempelvis genom IPO-guiden där alla börsnoteringar granskas”, säger Josefin Sigedal.

I juryns motivering lyfts den förändringsresa som Affärsvärlden har varit med om den senaste tiden, både vad gäller journalistik och affär.

”Förlust har vänts till vinst, pappersprenumeranter har blivit digitala och redaktionen guidar och granskar. Affärsvärlden gör avtryck – och hjälper kärnmålgruppen att orientera sig på det stökiga börsgolvet”, skriver juryn i sin motivering.

De övriga tre nominerade är DN Lördag, ELLE och nyhetsbrevet NomoFomo.

Vinnaren utses under Tidskriftsgalan den 19 oktober på Cirkus i Stockholm.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.