Affärsvärlden: Läkemedelsbolag kan bli kopia på framgångssagan

Läkemedelsföretaget Moberg Pharma håller på att göra en Meda.

Medas tid på börsen var en framgångssaga där börsvärdet på drygt 15 år gick från 100 miljoner till 80 miljarder kronor vid utköpet i fjol.

– Vi är i ett mycket tidigare skede, men vi arbetar som Meda en gång i tiden arbetade. Visst är det så, säger Moberg Pharma-grundaren och vd:n Peter Wolpert.

LÄS MER: Affärsvärlden: Köp blåvit fastighetsaktieDet är hög tid att lämna fina gatan i Stockholm och köpa den med rabatt i Helsingfors i stället. Sponda är snart Finlands svar på Hufvudstaden.

Affärsvärlden rekommenderade köp i Moberg-Pharma senast i november 2015. Sedan dess har aktien först rasat, och därefter återhämtat sig. Vår bedömning i dag är att det finns mer att hämta i aktien. Köp med riktkurs 97 kronor.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här