Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

I senaste utgåvan lämnar Affärsvärlden tre köprekommendationer.

Affärsvärlden rekommenderar i det senaste numret köp av Recipharm med en riktkurs på 159 kronor. Även Lindab och SJR får köprekommendationer med riktkurser på 80 respektive 115 kronor.

Med ett p/e-tal på 19 för nästa år, med de senaste förvärven konsoliderade, går det inte att förvänta sig att Recipharm fortsätter vara en kursraket som lyfter ytterligare 60 procent på ett år. Men för den som söker ett stabilt papper med god potential på några års sikt är Affärsvärldens rekommendation fortsatt köp.

Lindabs kanonrapport för det tredje kvartalet visar att Rysslandsoron sannolikt är överdriven. Övriga delar av bolaget har utvecklats riktigt bra och aktien är värd en chans, tycker tidningen.

För helåret ser SJR:s vinst per aktie ut att bli nära 7 kronor per aktie, vilket ger p/e 13,6 på årets vinst. Bemanningsbolaget har dock starka finanser med en nettokassa, så ev/ebit hamnar på cirka 9,5. Motsvarande nyckeltal på Affärsvärldens prognoser för nästa år är 11,7 respektive 8,2. Det är väldigt lågt för ett tillväxtbolag med mycket stark historik, tycker tidningen.

Cdon Group, som nyligen bytt namn till Qliro Group, kan kort sammanfattas som en samling e-handelssajter som ryms under samma tak. I Affärsvärldens scenario går Qliro Group mot lönsamhet, men med låga ensiffriga marginaler de närmaste åren. Vägen mot lönsamhet riskerar att bli lång och Affärsvärlden väljer därför att avvakta med köp.

Du kan läsa mer om Affärsvärldens rekommendationer i veckans nummer av Affärsvärlden, som även innehåller ett reportage om OW Bunker-skandalen, en intervju med Holmens nye vd Henrik Sjölund och mycket mer.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.