Africa Oil bekräftar kenyansk skattehöjning

Oljebolaget Africa Oil noterar i ett pressmeddelande att Kenya Finance Bill 2014 har röstats igenom av det kenyanska parlamentet i samtycke med landets president Kenyatta.

Majoriteten av lagstiftning som rör olje- och gasindustrin träder i kraft den 1 januari 2015. När det kommer till lagens inverkan på sektorn är bilden blandad, enligt Africa Oil.

Enligt Africa Oil ser det ut som att olje- och gassektorn, tillsammans med gruvsektorn, kommer att beskattas med 30 eller 37,5 procent, beroende på företagets skattehemvist. Africa Oil arbetar med rådgivare för att uppskatta effekterna av lagstiftningen och ser över vilka åtgärder som finns för bolaget att minska de potentiella effekterna från skattepolitiken. Bolaget ser dessutom över sin strategiska syn “för att strukturera eventuella framtida strategiska transaktioner  och se till att de minimerar eller eliminerar effekterna från skatteförslaget”.

Bolaget lyfter även fram ett positiva inslag i lagstiftningen, däribland att utfarmningstransaktioner skall kunna genomföras på ett “skattemässigt effektivt sätt”.

Africa Oil uppger att de kommer att arbeta tillsammans med regeringen och försöka få fram förslag som kan möta både regeringens krav för att uppnå intäkter samtidigt som den framtida utvecklingen av branschen främjas.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG