Africa Oil drar sig ur projekt i Kenya

Olje- och gasbolaget Africa Oil har beslutat sig för att lämna den kenyanska marknaden. Företaget har tidigare skrivit ned värdet till 58,6 miljoner dollar och nu avser man att skriva ned dem till noll.
Africa Oil drar sig ur projekt i Kenya - KEITH HILL
Keith Hill, VD på Africa Oil, ett bolag i Lundinsfären. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

”Vi har fattat beslutet att lämna våra koncessioner i Kenya eftersom vår strategi har ändrats till att fokusera på produktion och prospekteringsmöjligheter med hög potential, inklusive vår portfölj i Orange Basin där vi nu utvärderar den spännande Venus-fyndigheten utanför Namibia”, uppger VD Keith Hill i en kommentar.

Bolaget har lämnat in ett meddelande till ministeriet för energi och olja och begärt regeringens samtycke till att överföra alla sina rättigheter och skyldigheter enligt PSC-avtalen till sin återstående partner i samriskföretaget.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco