Africa Oil hittar olja i Kenya

Oljebolaget Africa Oil har under morgonen lämnat en operativ uppdatering om bolagets borrningar i Kenya.

Vid Epir-1 i Kenya påträffades en 100 metersintervall med kolväte, men utan reservoarkvalité. Nu fokuseras arbetet på att identifiera områden i bassängen där det ”finns en stor chans att finna kolväten i reservoarkvalitet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vid Ngamia-5 i Kenya har bolaget påträffat en oljekolumn om 160-200 meter, vilket är den största av alla brunnar som borrats i bassängen hittills.

Vid Ngamia-6 påträffades en oljekolumn om 135 meter. Tryckdata från Ngamia-3, 5 och 6 visar på sammankoppling mellan brunnarna vid flera reservoarhorisonter, vilket kommer att testas ytterligare vid ett utökat brunnstest (EWT).

Vid avgränsningsbrunnen, Amosing-3, som ligger en kilometer nordväst om Amosing-1 påträffades en upp till 140 meter oljekolumn som visade en förlängning av fältet. Tryckdata från Amosing-3 visar sammankoppling i vissa reservoarhorisonter i Amosing-1, 2 och 2A-brunnarna.

Africa Oil kommer i slutet av januari att påbörja en 400 till 800 kilometer mark och sjöundersökning. Berghällar och oljeutsläpp på sjöarna har identifierats i blocket där det finns några befintliga seismiska eller brunnar.

Africa Oil är operatör och äger 50 procent i Etiopien Rift Basin Area Block med Marathon Oil Etiopien Limited, innehar resterande 50 procent.

Mot bakgrund av de rådande marknadsförhållanden har Africa Oil arbetat nära sina partners för att effektivisera sitt arbetsprogram.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets