Africa Oil planerar riktad emission

Oljebolaget Africa Oil släppte på torsdagskvällen ett pressmeddelande där bolaget meddelade att man ska göra en riktad emission (private placement) på 100 miljoner dollar.

Dundee Securities och Pareto hanterar emissionen.

I samma pressmeddelande lämnade bolaget också besked om att man kommer dra sig tillbaka från Adigalablocket i Etiopien, i vilken ägarandelen är 10 procent. Vidare kommer man att ta en nedskrivning i det fjärde kvartalet. I slutet av det tredje kvartalet var bokfört värde 6 miljoner dollar avseende Adigala.

Africa Oil kommer också att ta en nedskrivning vid Puntland i Somalia i det fjärde kvartalet. I slutet av det tredje kvartalet 2014 hade Puntland ett bokfört värde om 91 miljoner dollar.

Vid Lokichar South i Kenya ska man dock göra åtminstone fyra borrningar under innevarande år. Det har Africa Oil kommit fram till ihop med partnern Tullow Oil. Vidare ska utökade EWT-tester ske vid fälten Amosing och Ngamia.

Slutligen lämnade bolaget en prognos om hur stor kassan var vid utgången av det fjärde kvartalet. Africa Oil spår att kassan uppgick till mellan 155 och 170 miljoner dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.