Aftonbladets chefredaktör lämnar

SVT:s vd Hanna Stjärne har utsett Jan Helin, chefredaktör och vd för Aftonbladet, samt Lena Glaser, programdirektör för interaktivt utbud och plattformar på SVT, till programdirektörer. Det framgår av ett pressmeddelande från SVT.

Jan Helin blir programdirektör för nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter. Lena Glaser blir programdirektör för underhållning, kultur, drama, fritid, fakta, religion och livsåskådning.

”Jag kan inte tänka mig ett mer spännande uppdrag än att få vara programdirektör för SVT. För mig handlar det om att få jobba med ett brett innehåll inom områden jag brinner för och en professionalism hos medarbetare som är imponerande. Jag känner också att jag nu kan lämna över Aftonbladet i trygga händer. Bolaget står stabilt i strukturomvandlingen och det finns ett fantastiskt team som är redo att ta det vidare”, säger Jan Helin.

Aftonbladets redaktionschef Sofia Olsson Olsén har utsetts till tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet. Raoul Grünthal tar tills vidare över som vd för Aftonbladet och affärsområdeschef för Schibsted Publishing, då Jan Helin slutar och blir ny programdirektör på Sveriges Television.

Schibsteds ambition är att kunna presentera en permanent tillsättning av posterna under det första kvartalet 2016.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder