AFV: Rätt läge för defensiv tillväxtaktie

Säkerhetsbolaget genomgår en spännande förändring som lär utmynna i en mer lönsam koncern på sikt. Affärsvärlden hoppar på tåget igen.
AFV: Rätt läge för defensiv tillväxtaktie - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

Sist Affärsvärlden synade Securitas, i nummer 49/2015, sänktes rekommendationen till sälj. Aktien har sedan utvecklats nästan ­exakt som Stockholmsbörsen. Först gick ­Securitas bättre än börsen 2016, men aktien tappade mark i fjol när investerarna jagade cykliska aktier.

Nu byter Affärsvärlden fot. På nuvarande nivåer är Securitas inget fynd, men förutsättningarna för tvåsiffrig totalavkastning för långsiktiga är rimligen goda. Och i vårt korta ettåriga perspektiv gynnas bolaget av stark medvind samtidigt som bolagets defensiva kvaliteter åtminstone lär göra aktien till en relativvinnare vid försämrad konjunktur och börsfall. Köp med riktkurs 171 kronor på ett års sikt.

Läs mer om varför det är Rätt läge för defensiv tillväxtaktieSecuritas genomgår en spännande förändring som lär utmynna i en mer lönsam koncern på sikt. Affärsvärlden hoppar på tåget igen..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.