Afv rekryterar och växlar upp

Affärsvärlden fortsätter växa och rekryterar nu Max Jedeur-Palmgren och Henrik Danielsson som nya redaktörer med ansvar för magasinet respektive digital utveckling.
Affärsvärlden rekryterar
Affärsvärlden rekryterar Max Jedeur-Palmgren och Henrik Danielsson som nya redaktörer med ansvar för magasinet respektive digital utveckling.

Sveriges ledande affärsmagasin förstärker sin redaktion med två nya namn. Det är en satsning på innehållet i både pappersmagasinet och de digitala kanalerna.

Max Jedeur-Palmgren blir ny redaktör för magasinet. Han kommer från Forbes där han främst har bevakat de största förmögenheterna i Skandinavien.
”Det är en fantastisk möjlighet att få förvalta och utveckla den stora skickligheten som finns inom redaktionen, och bidra med mitt driv för den berättande journalistiken”, säger Max Jedeur-Palmgren.

Henrik Danielsson kommer från rollen som ekonomiredaktör på Omni där han bland annat varit drivande i Omni Ekonomis premium-satsning. Danielsson blir redaktör med ansvar för Affärsvärldens digitala utveckling.

”Det känns toppen att jobba med att göra Afv till en vinnare även digitalt. Alltså i tillägg till den tryckta tidningens 120-åriga historia som Sveriges ledande ekonomimagasin”, säger Henrik Danielsson.

AFFÄRSVÄRLDEN VÄXER MED VINST

Affärsvärlden drivs sedan mars 2020 av AFV Media AB (som till nyligen hette Börsplus AB). Rekryteringarna är enligt Josefin Sigedal, VD för AFV Media, möjliga tack vare tillväxt i både antal prenumeranter och annonsintäkter.

”Affärsvärlden analyserar och bevakar näringslivet och för oss är det en självklarhet att vi också själva ska vara ett växande bolag med god lönsamhet”, säger Josefin Sigedal.

2020 var ett år av stora omställningar och investeringar men året slutade ändå med en vinst på cirka 2 Mkr. Under 2021 har den positiva utvecklingen fortsatt och både omsättning och vinst verkar bli klart högre än i fjol.

NY ORGANISATION

AFV Media hade fem anställda vid årsskiftet 2019/2020 men har nu vuxit till 17 anställda. Mot bakgrund av tillväxten och nystarten på inte minst digital tillväxt så gör Afv nu i oktober en omorganisation. Tjänsten som redaktionschef försvinner och istället blir det tre olika redaktioner med var sin ansvarig redaktör; Magasin (Max Jedeur-Palmgren), Analys (Daniel Svensson) och Digital (Henrik Danielsson).

”Vi känner medvind och får mycket uppskattning från läsare och näringsliv. Men det mesta är ännu ogjort! Det är superkul att vi nu blir ett större och bättre gäng som kan göra Affärsvärlden ännu bättre”, säger Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson.