Laddar

AFV: Utnyttja rekylen i snabbväxaren

Utnyttja förra veckans rekyl i det snabbväxande teknikbolaget.
AFV: Utnyttja rekylen i snabbväxaren - aktier-index-penna-affarsvarldne-700_binary_6878257.jpg

KÖP På tio år har Micro Systemation (MSAB) lyft omsättningen från 50 till 302 miljoner kronor, motsvarande en årlig tillväxt på i genomsnitt 20 procent. De senaste tre åren har rörelsemarginalen legat mellan 23 och 25 procent. 2017 blev ett nytt rekordår där omsättningen lyfte med 25 procent, varav 22 procent i lokala valutor, under fjärde kvartalet jämfört med föregående år.

Aktien har rekylerat 15 procent från kursrekordet 89,7 kronor i januari. Det har skapat ett bra ingångsläge i aktien. Med ev/ebit 15,5 och 13,4 på våra prognoser för 2018 och 2019 är aktien attraktivt värderad. Det innebär också en omotiverat rabatterad relativt liknande snabbväxande och höglönsamma teknikbolag på Stockholmsbörsen.

MSAB har en namnkunnig styrelse som tillsammans kontrollerar nästan 17 procent av kapitalet. Vd sedan 2002 är Joel Bollö som äger 1 procent av bolaget. Föreslagen utdelning är 2,2 kronor motsvarande en direktavkastning på 3 procent. Sammantaget ger det ett bra stöd för att köpa aktien i ett välskött tillväxtbolag. Vår riktkurs i MSAB är 94 kronor på ett års sikt.

Det här är en sammanfattning av aktierådet Medvind för teknikbolagetMSAB är ett snabbväxande teknikbolag som fortsätter sin historiska tillväxtresa. Utnyttja rekylen efter bokslutet i förra veckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.