Ägare stämmer kritiserade Zoom

En aktieägare har stämt Nasdaq-noterade Zoom Video Communications.

Enligt målsägaren, som väckt en så kallad grupptalan, ska tillverkaren av videokonferens-appen Zoom överdrivit sitt integritetsskydd i appen och inte varit tillräckligt tydlig med att kommunikationstjänsten inte är krypterad när den används.

Den utbredda kritiken mot Zoom som storägare fört fram när det gäller säkerhetsbristerna i systemet har sänkt värdet på aktien, senast i tisdags med 7,5 procent. Sedan mitten av mars har bolagets aktie förlorat nästan en tredjedel av sitt värde.

Zooms vd Eric Yuan bad i förra veckan om ursäkt för att bolaget inte kunnat svara upp mot användarnas krav på integritetsskydd och säkerhet och att man arbetade på att åtgärda problemet.

I USA har samtidigt bolag som Space X, som ingår i Teslagrundaren Elon Musks imperium, förbjudit anställda från att använda Zoom för att kommunicera. Taiwans regering har också infört motsvarande förbud.

Zooms största ägare är den Hongkongbaserade miljardären Li Ka-shing.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här