Akelius gör nyemission på nära 168 miljoner euro

Fastighetsbolaget Akelius har genomfört en nyemission av 94,7 miljoner A-aktier till teckningskursen 1,77 euro per aktie. Bolaget tillförs 167,7 miljoner euro före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Roger Akelius
Roger Akelius. Foto: Emelie Asplund

Emissionslikviden kommer att, tillsammans med andra likvida medel, användas till att återköpa en utestående hybridobligation med ett utestående belopp på 315,3 miljoner euro.

Genom att tillföra eget kapital, motsvarande hälften av hybridkapitalet om 315,3 miljoner euro och återköpa hybridobligationen, förväntar sig Akelius att kapitalandelen på den kvarvarande utestående hybridobligation bibehålls. Akelius betraktar den kvarvarande hybridobligationen som en permanent del av kapitalstrukturen.

Akelius A-aktie är inte börsnoterad, det är enbart D-aktien är noterad på First North.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.