Aker Biomarine ska börsnoteras

Norska industribolaget Akers dotterbolag Aker Biomarine vill ta in 225 miljoner dollar, motsvarande 2,1 miljarder kronor, genom en riktad nyemission följt av en börsnotering på Oslobörsens Merkur Market.
Börsnotering
Ansvariga för kapitalinsamlingen är Arctic Securities, DNB Markets och SEB:s filial i Norge. I ett separat pressmeddelande uppges det att bankerna redan fått in order som innebär att den riktade emissionen övertecknad. Ansökan om att teckna gäller fram till den 26 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aker Biomarine, med börsnärvaro mellan 2007-2012, kontrolleras idag av Kjell Inge Røkke, mest känd för sin delaktighet inom oljeindustrin. Han beskriver Aker Biomarine som ett ”integrerat bioteknikföretag”, som utvecklar och säljer krillbaserade ingredienser i form av kosttillskott till konsumenter och som djurfoder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco