Åklagaren byts ut i ekobrottsmålet mot Johan Carlström

Med ett halvår kvar till rättegången mot Fingerprint Cards tidigare vd Johan Carlström blir det ett byte av åklagare.

Det sker då kammaråklagare Pontus Hamilton, som drivit hela förundersökningen, ska byta jobb och därmed lämnar Ekobrottsmyndigheten.

Enligt Gunilla Sandblom som är chef för EBM:s finansmarknadskammare är det troligt att kammaråklagare Olof Kronlund som tar över, skriver Di på tisdagen. Sannolikt är att EBM kommer att representeras av två åklagare under rättegången.

“Vi har dubblerat med en extra åklagare i nästan alla större insidermål de senaste åren”, säger Gunilla Sandblom.

Johan Carlström, som är storägare och fortfarande anställd hos Fingerprint Cards, har tidigare anklagat Pontus Hamilton för överträdelser av etiska regler för åklagare och jäv.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här