Aktieråd: Vänta med norska administrationsbolaget

Den kortsiktiga uppsidepotentialen har minskat, men på längre sikt är aktien värd att behålla.

VÄNTA. Affärsvärldens köprekommendation av norska Zalaris, verksamt inom oursourcing av löneadministration och hr-tjänster, i november förra året blev en riktig fullträff. Aktien har sedan dess rusat med över 75 procent.

Tjusningen med Zalaris i ett längre perspektiv består. Bolaget har en väldigt stabil verksamhet, där bolaget nu går mot 17:e året i rad med ökad omsättning. Kontrakten med kunderna sträcker sig över flera år och den årliga churnen har varit låga 1,5–2,0 procent. Penetrationen för outsourcad löneadministration och hr-tjänster är låg i Europa och Norden, ­vilket ger fortsatt goda organiska tillväxtutsikter.

Långsiktigt är Zalaris en aktie att behålla, men i ett ettårigt perspektiv ser Affärsvärlden inte tillräcklig potential för en förnyad köp­rekommendation.

Det här är en nedkortad version av analysen Det är dags för en paus.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.