Aktierna där det kan bli åka av

Renault säljer Volvo-aktierna, VA rekommenderar tre säljkandidater och Samsung levererade en usel rapport i natt. Det kan få konsekvenser på Stockholmsbörsen.

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en oregelbunden till lätt negativ öppning när handeln i Europa inleds på torsdagen i brist på tydlig vägledning från USA och Asien.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,1 procent lägre, CAC 40 Index var 0,3 procent ned och DAX-terminen var oförändrad.

Börserna i New York hade oregelbunden utveckling under onsdagen sedan investerare avvaktat fredagens officiella jobbrapport som kan ge signaler om Federal Reserve kommer att genomföra kvantitativa lättnader och köpa tillgångar för att stimulera ekonomin.

Dow Jones slutade 0,2 procent upp, i linje med nivåerna vid europeisk stängning. S&P 500 tappade 0,1 procent och Nasdaq Composite sjönk 0,8 procent.

Indexen på de ledande asiatiska börserna var marginellt lägre på torsdagen efter att en vinstvarning från Samsung vägt över uppgångar för råvarurelaterade aktier. Nikkei 225 tappade 0,1 procent.

Samsung, som är Asiens största tillverkare av halvledare, platta skärmar och mobiltelefoner, tappade 2,9 procent i Seoul efter att bolaget meddelat att det räknar med ett rörelseresultat och försäljning som understeg marknadens förväntningar.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York kommer att öppna kring oförändrat i eftermiddag.

För svensk del harRenaultmeddelat att det säljer alla sina B-aktier iVolvo. Innehavet på drygt 302,9 miljoner B-aktier motsvarar 14,9 procent av kapitalet och 3,8 procent av rösterna. Aktierna kommer att säljas till institutionella investerare och den totala försäljningen uppgår till cirka 28 miljarder kronor.

Enligt ett så kallat term sheet med Goldman Sachs erbjuder Renault B-aktierna till kursen 92:25-94 kronor. Volvos B-aktie stängde på 97:05 kronor på onsdagen.

Alliance Oil producerade sammanlagt 4,3 miljoner fat råolja under det tredje kvartalet, jämfört med 3,8 miljoner fat under föregående kvartal. Under kvartalet såldes preliminärt sammanlagt 6,6 miljoner fat oljeprodukter mot 6,1 miljoner fat kvartalet innan.

Veckans Affärer råder i det senaste numret till köp avBillerudmen sälj avHaldex,BiogaiaochProbi.

Läs Veckans Affärers längre aktieanalys här!

Torsdagens agenda domineras av räntebesked från Europas stora centralbanker – ECB och Bank of England. Ingen väntas röra räntan utan intresset kommer främst att riktas mot den presskonferens som ECB-chefen Jean-Claude Trichet håller efter ECB:s räntebesked.

Utöver det kommer statistik över industriproduktionen i augusti från både Storbritannien och Tyskland. Den tyska industrins orderingång inkom överraskande starkt på onsdagen.

Från USA kommer sedvanlig veckostatistik över antalet nyanmälda arbetslösa föregående vecka och till kvällen blir det ett par Fed-tal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.