Aktierna som går mot strömmen

Stockholmsbörsen inledde i likhet med Europa måndagens handel med fallande kurser.

En svag utveckling på de tyngsta asiatiska börserna, i synnerhet på det kinesiska fastlandet, lade sordin på stämningen. London höll stängt för att fira ”summer bank
holiday”.

SIX Generalindex var vid klockan
10.14 ned med 1,3 procent till 475 och OMXS30-index sjönk 1,4 procent till 1.488. Omsättningen var 1,7 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 2,1 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Shanghai Composite var som mest
ned 3,8 procent, men återhämtade sig och stängde 0,8 procent lägre. Myndigheterna har beslutat sig för att upphöra med försöken att stabilisera marknaderna med stödköp för att i stället fokusera sin energi på att hitta och bestraffa dem som ”destabiliserar” marknaden.

I övriga Asien föll Australien,
Japan, Singapore och Hong Kong medan Thailand, Indonesien, Taiwan och Sydkorea steg, om än knappt i Sydkoreas fall.

På Stockholmsbörsen föll Neurovive
med 37,4 procent efter att ha beslutat att avsluta utvecklingen av läkemedelskandidaten Ciclomulsionmot mot akut hjärtinfarkt och för att i stället fokusera på utvecklingen av Ciclomulsion för behandling av akuta njurskador.

Saniona föll 14,4 procent efter
att bolaget aviserat en nyemission på 60 miljoner dör fyra gamla aktier ger rätten att teckna en ny för 14 kronor. Bolaget rapporterade även lägre omsättning och resultat för det andra kvartalet.

Victoria Park steg 3,2 procent
efter att ha antagit en ny utdelningspolicy. Bolaget ska nu dela ut 25 procent av resultatet före skatt och värdeförändringar till bolagets stamaktieägare. Bolaget hade tidigare en låg eller ingen utdelning för stamaktierna.

Börsveckan köprekommenderade Evolution
Gaming. Aktien steg 3,5 procent. Tidningens portfölj köpte in Lifco, upp 5,2 procent, och sålde Peab, ned 3,7 procent.

Dagens Industri köprekommenderade
Betsson i måndagens upplaga. Aktien steg 1,7 procent.

Statistik att se fram emot på
måndagen är inflationsstatistiken från EMU klockan 11.00. I morgon kommer inköpchefsindex från hela världen och senare i veckan väntas räntebesked från både Riksbanken och ECB.

Index                     

Senast 

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

475    

-1,3    

+4,1

OMX Stockholm 30            

1488    

-1,4    

+1,6

SIX Return index             

888    

-1,3    

+7,5

SIX Sverige cykliskt 15      

410    

-1,4    

+2,8

SIX Sverige defensivt 15     

499    

-0,8   

+10,8

SIX Volatilitetsindex       

26,0    

+7,2   

+66,6

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets