Aktivistfond: Aktien rusar 129% – om Disney börjar utnyttja AI

Amerikanska nöjesbolaget Disneys aktiekurs kan stiga med hela 129 procent ifall bolaget utnyttjar kraften av artificiell intelligens mer effektivt. Det uppger aktivistfonden, tillika Disney-ägaren, Blackwells Capital i en presentation.
Aktivistfond: Aktien rusar 129% – om Disney börjar utnyttja AI - disney-700_binary_6978527.jpg

Blackwells Capital driver på för att få in tre personer i bolagets styrelse, Jessica Schell, Craig Hatkoff och Leah Solivan. Bolaget anser att sistnämnda, Leah Solivan, kan bidra med en stor del teknologisk och entreprenöriell expertis på området.

Disney handlas just nu till 107,60 dollar i förhandeln, och Blackwells Capital menar att kursen kan stiga till 246,90 dollar med bättre nyttjande av AI.

”Disney bör dominera inom områdena spatial computing och AI. Få företag har samma potential som Disney att syntetisera dessa revolutionerande teknologier och relatera dem till konsumenterna med den inverkan och ROI som Disney kan”, säger Jason Aintabi, Chief Investment Officer på Blackwells.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets