Alla Affärsvärldens analyser vecka 22

Analyser av: Addlife, Prevas, Permascand, MoveByBike, Clas Ohlson, Note, Sleep Cycle, Carasent, Bokusgruppen samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 22 - Vecka22.Afv

Addlife

Den organiska tillväxten accelererade rejält för serieförvärvaren Addlife ifjol. Nyligen genomfördes två större förvärv i Europa.

Prevas

IT-konsulten Prevas har rusat fram på börsen efter ett lyckat omvandlingsnummer. Trots det senaste årets uppvärdering ser aktien ut att ha mer att ge.

Permascand 

Börsnotering av ett väletablerat men litet bolag inom elektrokemi som hoppas dra fördel av stora planerade investeringar i vätgastillverkning. Vågar man köpa in sig i vätgas-hypen? Sista teckningsdag: 210603

MoveByBike

Noteringsaktuella MoveByBike erbjuder miljövänliga transportalternativ genom cykeltransporter. På kundlistan finns namn som Voi och Tier. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210604

Clas Ohlson 

Utvecklingen under coronaåret tyder på att prylkedjan verkar klara omställningen från fysisk handel till nätet bättre än väntat. Och det är inte omöjligt att det blir ännu bättre när samhället öppnar upp igen.

Note

Kontraktstillverkaren Note slår till med ett förvärv i Storbritannien. Prislappen är attraktiv och marginalerna i linje med Notes egna. Är aktien fortfarande köpvärd?

Sleep Cycle 

Sömnanalysappen Sleep Cycle är på väg mot börsen. Bolagets historik imponerar, men värderingen är svårsmält. Sista teckningsdag: 210607

Carasent

Carasent och deras svenska dotterbolag Evimeria växer fort. Det senaste året har Carasent breddat verksamheten genom två förvärv. Kassan är välfylld och fler förvärv väntar.

Bokusgruppen

Bokusgruppen börjar handlas som eget börsbolag efter avknoppningen från Volati. Prislappen lyser rearöd.

Permascand

Permascand stiger 6-7% i sin handelsdebut. IPO-klimatet fortsätter därmed att vara mestadels soligt med enstaka störtskurar.

Afv-portföljen

Portföljen gick lite bättre än index även i maj.

Råduppföljning

Köprådet i norska Carasent utvecklades starkt och aktien mer än dubblerades. Det var dessutom rätt att köpa finska Ponsse som steg över 80%. Både Mekonomen och finska Tokmanni steg också klart mer än index.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg i studion. Det är IPO-tema i dagens podd. Bland annat diskuteras börsnoteringarna av Checkin, Linc, Mildef och Arla Plast. Dessutom SPAC-snack och genomgång av de två stundande IPO:erna Sleep Cycle och Sozap.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets